perjantai 30. marraskuuta 2012

Kepit on jee (TP-team)

Hilpastiin poroporukalla reenit, kokoonpano: Lara, Rauha, Mehmet ja Maltti.

Laralle otin keppejä normaalilla miinoituksella, eli 3 verkkoa ja 2 ohjuria. Ehdin tehä pari kertaa ennenko Jonna marssi takas halliin ja näki meidän suorituksen. Hän hippaili mitään sanomatta kepeille, nyppi verkot pois ja siirsi ohjurit päihin ja komensi tekemään kepit. Jonna siis teki sen, mitä minun olis pitäny tehä jo aiemmin... Ja Lara suoritti kepit niinku nuon vaan :) Hieman vauhti kärsi, mutta siksi, koska teki töitä ja keskitty tekemiseen :) Hetsasin enemmän ja Jonna meni oottamaan pallon kans palkaksi, karkasi puolen välin maissa suoraan Jonnan luo, mutta toisella yrittämällä meni mallikkaasti loppuun asti ja omistaja on ihan huippu ylpeä :D Olotila siis itsellä ihan huippu ja suu messingillä. Verkkoja/ohjureita joutuu ehkä kenties lisäämään, kun otetaan hankalampia lähestymiskulmia ja muutetaan minun liikkeen vauhtia, suuntaa ja sijaintia. Mutta jokatapauksessa tästä hyvä fiilis.

Otin Laralle toisella kierroksella ennakoivaa valssia (?) ja sain tähän hyvää oppia Jonnalta, lähinnä omaan liikehdintään ja sijaintiin. Tätä tehtiin vain muutaman kerran ja lopuksi tutustuttiin Maltin leluihin, joista löytyi mahtis narupallo, joten Biltemaan siis ostoksille. Palkkaukseen sain myös ohjeen olla palkkaamatta kädestä juurikaan missään tilanteessa. Kyllähän minä tämän oon tienny, mutta oon livenny takasi siihen osittain. Muutan palkkauksen siis namirasiaan tai palolon tmv. leluun.



Päivä: 30.11.2012
Paikka: Lakken halli
Treenin kesto: n. 10-15 min (aktiivista tekemistä)
Oma vireystila: hyvä
Koiran vireystila: normaali
Harjoituksen teema: Kepit ja ennakoiva valssi
Mikä sujui? Kepit ja niissä itsenäinen tekeminen.
Mikä vaatii vielä lisää harjoitusta? Oma tarkkuus liikeissä ja liikkumisessa eri ohjaustekniikoissa. Kepeille enemmän harjoituksia niin, että oma liikkuminen ja paikka vaihtuu.
Fiilis: Hyvä :)

Laran kepit 27.10.12.

Muokkailin kameralta löytyneestä videosta pikku keppipätkän, jota lokakuun lumilla käytiin reenimässä vielä ulkokentällä :)


keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tiistaina kisaavien mukana (TP-team)


Jonnan hankala rata ja aivonystyrät kovassa käytössä. Laran kans tehtiin vain pätkää 1-4 ja 6-13.

Kakkoselle takaakierto ja 3-putkelta 4-putkelle ohjaus putkien takaa, helposti osasi. Vauhtia oli taas vaikka muille jakaa ku "joutu" ekana kylmiltään radalle ja häiriötä oli kiitettävästi :) Mutta hyvä niin. Skipattiin kepit, joita ei vielä osata (ja rajallisen ajan takia verkkoja ei ehdi pujotella). Kutoselta seiskalle oli vähän ongelmia oman hitauden ja Laran nopeuden takia. Mutta omaa asentoa korjaten sain sen kääntymään ihan hyvin seiskalla takaakiertoon ja siitä putkeen. Putkesta ulos ja kiertämällä/kääntämällä/vaimikäsenytolikaan Lara 9-esteen takaa ja 10-putkeen.

Toisella kierroksella 10-putkesta renkaalle saksalainen (ite ihan kauhealla mutkalla tuskissaan) ja selän takaa ohjaus putkeen. Tämä meni tosi hyvin J Vimpaksi vielä putkelta kerran puomille, jonne sain sen ohjattua heti oikein (ettei singonnut houkuttelevaan putkeen), hyvä kontakti ja loppuleikit. Taas kotiinviemisiä hyvä mieli ja uusia oppeja J






Tässä listattuna tämän päivän faktat:


Päivä: 27.11.2012
Paikka: Lakken halli
Treenin kesto: n. 15-20 min (aktiivista tekemistä)
Oma vireystila: hyvä
Koiran vireystila: TODELLA virkeä alussa, toisella kierroksella normaali
Harjoituksen teema: Rataharjoitus: ohjaustekniikoista takaakierto, kääntö/kierto/mikäsenyton (koiran kääntö siivekkeen taa ja esteen yli itse mukana kiääntymällä paikallaan), takaaleikkaus, saksalainen
Ratapirros: yllä
Mikä sujui? Laran irtoaminen, takaaleikkaukset, saksalainen ja takaakierto (näin ensikertalaiseksi)
Mikä vaatii vielä lisää harjoitusta? Oma ketteryys ja ennakointi/ohjaus ajoissa ja ahtaassa tilassa työskentely ja nopeat ohjaukset + takaakierto.
Fiilis: Hyvä :)

maanantai 26. marraskuuta 2012

IKKJ:n tokomaanantai

Reenittiin aluksi luoksepäästävyyttä, kesti jo paljo paremmin ku viime viikolla. Kesti hyvin ihan vierestä kävelevän ja melko hyvin viereen kyykistyneen henkilön. Muistutus-käskyjä ja nameja vaatii, mutta edistytty on. Otettiin pari onnistunutta kosketustakin namittamalla ja hyvin kesti.

2 min paikallamakuu meni hyvin. Palkkasin muutaman kerran ja hyvin pysyi, katseli välillä naapureita, mutta pääasiassa seurasi minua ja malttoi. Viereen palatessa ennakoi nousemisen, palautin pari kertaa ja sit käskystä viereen.

Otin lisäksi maahanmenoja liikkeestaä, mutta en seuraamisesta. Säpäkkyyttä on kun on häiriötä, on parempi oikeastaan kaikessa kun on häiriötä. Yksin treenatessa puuttuu välillä säpäkkyyttä ja särmää. Upeita maahanmenoja nopeasti suoritettuna. Otettiin pari pikku seuraamispätkää namittamalla, hyvä oli ja yksi luoksetulo. Eipä oikeastaan Laralta olisi parempaa olis voinu vaatia, oikein onnistunu treeni :)

torstai 22. marraskuuta 2012

Uusien ohjauksien treenaamista (TP-team)

Tänään treenattiin hallilla lyhyttä rataa, jossa oli tuttuja juttuja ja pari uutta ohjauskuviota. Vanhoina tehtiin valssia ja uusina ennakoivaa valssia ja sylikäännöksiä. Ennakoivassa vähä meinas linjat päästä karkaamaan, kun Jonna ei ollu kääntämässä minua hartioista : D mutta ihan jees kuitenkin.

Keppejä tehtiin taas, jotta niissä päästäisi eteenpäin. Vauhtia ja varmuutta löyty joka kerta ja otin lopuksi taas yhden verkon pois ja sama vauhti jatkui. Nyt mentiin siis kolmella verkolla ja yhdellä ohjurilla. Jee jee!

Radan lopussa tehtiin sylkkäri hypyltä toiselle ja se meni joka kerta tosi hyvin, ollaan aiemmin vain kuivaharjoiteltu sitä. Lopuksi harjoiteltiin saksalaista kiertelemällä siivekkeitä. Voi sitten olla HANKALA liike, tai taisin opettaa sitä vähä väärin. Lara sekosi viimestään siinä vaiheessa, kun pääsi mun takapuolelle eikä kädenvaihto onnistunu millään. Lara jopa tarjos 2on-2off:ia asettamalla takajalat riman päälle ( korkeus 25 cm:ssä) :D Ei oikein tienny mitä siltä odotin ja tarjoili kaikkea mitä osaa... Mutta alko onnistumaan lopussa ja sit kunnon pallosessiot lopuksi. Hyvä mieli jäi jälleen kerran :)

Latasinpa koneelle radansuunnittelu-ohjelman ja alla illallinen rata :)



Juuri luettuani TP-teamin omaa blogia, kopsasin sieltä tähän alle asiat, mitkä tulee ilmetä seuraavista treeniraportoinneista:


Päivä:
Paikka:
Treenin kesto:
Oma vireystila:
Koiran vireystila:
Harjoituksen teema:
Ratapirros:
Mikä sujui?
Mikä vaatii vielä lisää harjoitusta?
Fiilis:

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Vierailevana kilpailevien agility-ryhmässä (TP-team)

Jonna tarjosi vapaana olevaa paikkaa omassa ryhmässään ja minähän iskin koukkuun :) Päästiin treenaamaan kisaavien kanssa.. Treeni oli tosi opettava, olin jopa kärryillä  lähes koko ajan mistä puhuttiin : D Rata oli tason mukaan aika haastava ja tehtiin siitä vain alkuosaa, noin puoleen väliin. Esteet oli minikorkeudessa, jotta pystyttiin keskittymään vain ohjaukseen ja puhtaaseen suoritukseen. Opin eilen mm. ennakoivasta valssista ensimakuja ja olla olematta Laran linjalla, vaikka ajattelin vetää sen niistolla esteeltä... Jonna on huippuope, vaativa mutta ymmärtävä ja empaattinen :) Mii laik! Tätä lisää! ;) Opin taas kuinka tärkeä oma rintamasuunta on, kun näkee koirassa vaikutuksen heti. Katotaan josko enski viikolla olis vapaata.. Ja niin, kontakti meni paremmin ku pitkään aikaan, ei jääny hiipimään alastulolle, vaan tuli ihan hyvällä vauhdilla oikeaan paikkaan :)

Tässä rataräpellys illalta.


Eka treeni IKKJ:n porukassa

Treenattiin maanantaina 19.11. ekaa kertaa IKKJ:n tokoporukassa, tavoitteellisesti treenaavien ryhmässä. Meitä aloitti 7 uutta tokoilijaa. Tavuoitteellisissa ryhmiä on kaksi ja yhdessä ryhmässä treenaa noin 9 koirakkoa. Alussa käytiin läpi vähä pelisääntöjä, jotta osataan olla ja toimia oikein. Alkujutustelujen jälkeen siirryttiin ulos ja meidät jaettiin kolmeen ryhmään. Näissä pienryhmissä sitten reenittii koiria vuorotellen, jokainen koira pääsi pari kertaa kentälle. Ai niin, aluksi otettiin koko 9 koiran porukalla paikallamakuu, 2 minuuttia. Lara pysy tosi hyvin paikallaan, vaikka ympärillä oli levottomampiakin koiria. Kerran ehti nousta seisomaan kun naapuri lähti liikkeelle. Kävin palauttamassa ja loppu meni tosi hyvin. Palkkailin yhteensä ehkä noin 8-10 kertaa.

Laran kanssa otin luoksepäästävyyttä kun sitä on harjoiteltu tosi vähän. Alussa sekosi jo parin metrin päähän tulevasta henkilöstä, loppua kohden alkoi jo kestää ihan viereen kyykistyvää henkilöä :) Tätä pitää ottaa nyt joka kerta, että alkaa tulla rutiinia. Toisella vuorolla otettiin ihan vain kontaktia perusasennossa. Laralla kun katsekontakti tippuu palkan jälkeen, tähän ohjeeksi käskyn toistoa ja harjoittelua vain. Otettiin pari pientä seuruu-pätkää ja siinäpä se sitten oli. Ihan ok piiiiitkän treenitauon jälkeen ja uusi paikka. Onhan Lara vielä ihan teini, ei voi vaatia vielä paljo ekalla kerralla. Tästä sitten suunnittelemaan ens viikon treenejä :)