keskiviikko 20. helmikuuta 2013

TP-Teamin 3. valmennus 17.2.2013

Elikkäs sunnuntaina oli TP-Teamin 3. valmennuspäivä. Oltiin Laran kans ainoita nuorissa, joten valmennus toteutettiin yhdistettynä kilpailijoiden kanssa, yhteensä koirakoita oli 5. Laralla juoksut menossa viidettä päivää, mutta se ei menoa haitannut.

Tänään ei ollu ohjaajien fysiikkatreenejä, saatiin juosta radalla sen verran paljo. Otettiin eka veto ns. kisanomaisesti. Rataantutustuminen ja jokaisella yksi kisanomainen veto. Laran kans tuli komea hylly, mutta vedettiin kuitenkin esteelle 20 asti (jätettiin kolme viimesintä estettä keinun takia pois). Maiju kuvasi kaikkien suoritukset. Ja rata näytti tältä:


Kisanomaisen vedon jälkeen koira pois ja vuorotellen mentiin rata läpi ns. virtuaalikoiran kanssa. Mentiin rata läpi niinku oman koiran kans menisi. Sit heti perään rata oikean koiran kanssa ja verrattiin aikoja. Jonkun verran ne heitti, taisi olla suurimmalla osalla niin, että oikean koiran kanssa vauhti oli kovempi. Omia aikoja en muista, muttei niitä suoraan voinu verratakaan ku Laran kans sählättiin parilla esteellä.

Lopuksi otettiin niitä hankalia kohtia tarkemmin. Vaikeuksia tuotti oikeastaan 12 putki, koska juoksi suoraan puomille. Tähän kunnon markkaus/keilaus putkeen ja jo alko onnistamaan jo aika sivustakin - jee! Seuraava haaste tuli eteen heti pätkällä 13-15. Ajauduin liian likelle 13 hyppyä enkä kerenny kunnolla puolivalssaamaan, joten, lähetys takaakierrolla kauempaa jotta ehdin kunnolla puolivalssaamaan ja saatiinkin oikein kiva pätkä siihen. 16 hypyn takaaleikkaus ja kepeillemeno suju yllättävän hyvin. Loppu rata (estelle 20 asti) menikin ihan kivasti. Kepeillä riitti vauhtia ja tarkkuutta, kunhan alotuksessa oon tukemassa oikeaa väliä.

Lopussa valmentajan kommentit lyhyesti: noudata treenisuunnitelmaa, Laralle hyppytekniikka-harkkaa lisää ja kenties kohta ekat epikset :)

Näillä eväillä eteenpäin!


Tässä valmentajan palautteet meille:

"Marika & Lara:
  • Vauhtivauhtivauhti! Kahden viimeisimmän valmennuksen välillä oli minun mielestäni vauhdissa eroa ja Lara näytti hitaammalta kuin viimeksi. Lara on nuori koira, jonka kanssa vauhtia ja motivaatiota pitää ehdottomasti vaalia jokaisissa treeneissä. Ratatreeniä saa ehdottomasti edelleen tehdä, mutta muista haastavissa pätkissä pitää toistot vähäisinä ja treenit mahdollisimman lyhyinä! Vaikeaa rataharkkaa ehditte treenaamaan vielä kyllästymiseen asti :)
  • Lisää hyppytekniikkatreenejä ohjelmistoon! Hyppy näyttää nyt ihan hyvältä, mutta se kaipaa vielä viikottaista harjoittelua. Nyt on aika takoa, kun rauta on vielä kuuma eli Lara on vielä tarpeeksi kokematon eikä ole oppinut vääränlaista hyppytyyliä liian pysyvästi!
  • Edelleen estevarmuutta lisää. Jokaisissa omissa treeneissä yksi este erityistreeniin, jotta kaikki esteet ovat kilpailukauden alkaessa varmoja :)"

Ei kommentteja: