maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hakoo hakoo

Jälleen kerran, eilen, oli meidän tokat hakutreenit uudessa porukassa. Meitä oli yhteensä 7 koiraa, joten treenit kesti sitten noin 3 tuntia :) Meillä on porukassa pari kokenutta koiraa (porouroksia <3) Irri ja Joko, muut on enemmän tai vähemmän alottelijoita.

Harjotukset oli Ilmajoen murskaamolla ja sää oli sopivan tuulinen ja ihanan aurinkoinen. Lara malttaa kiltisti oottaa omaa vuoroaan ääneti autossa, välillä seuraten ja välillä maaten. Otettiin jokaiselle koiralle 3 hakua putkeen ja kaikilla meni hyvin. Lara intoili aluksi pari minuuttia ja purki lähinnä virtaa, mutta sitten alkoi malttaa käyttää nenäänsä ja maalit löyty hyvin. Yritettiin mennä 3. maalimiehen ohi kohti ensimmäistä. Lara vetelikin innoissaan ohi näkyvillä olevan maalimiehen, eteni noin 10 m ohi ja sit sai vainun ja ukko löyty helposti. Oltiin ylätuulen puolella joten selvä hajulöytö :)

Siitä maalimies mukaan ja toiselle miehelle. Se olikin hieman hankalampi - maton alla piilossa, roskalavan vieressä. Hajun saatuaan ja noin 5 m:n päässä maalista korvat pitkin niskaa ja häntä vispasi, mutta missä ukko? :O Kiersi lavan toiselle puolelle, maton ohi ja koukkasi takasi ja nenä johti ku johtiki Laran ukolle ja voi sitä riemua! Itellekin tuli tosi ylpeä olo ku oma raksu löysi noinkin "hankalan" maalin puolen vuoden tauon jälkeen :)

Kolmas maali oliki tuttu isäntä (Tapio) ja sekin mentiin mitä ilmeisimmin hajun perässä. Piilo oli työmaakontissa sisällä, ei ihan helppokaan maali. Tämä maali oli jokaiselle koiralle vähän ihmeellinen, keneltäkään ei tullu selkeää merkkausta, mutta ilmeisesti haju kulkeutu ku jokainen koppiin eksy vuorollaan.

Lopuksi sai viimeisetkin riemut remuta tuttujen Inkerin ja Pepin kanssa, ihana auringonpaiste olikin vaihtunut jo hämärän laskeutumiseen.

1 kommentti:

Anelina kirjoitti...

Jonnan sivujen kautta eksyin tänne. Olipas kiva lukea tämä juttu, hymy tuli huulille kun muistelin tuota treeniä :) -Anu