perjantai 2. maaliskuuta 2012

Tokokurssin 3. kerta

Ja taas kirjotellaan vähän viiveellä reenailusta. No jokatapauksessa keskiviikkona oli tokokurssin 3. kerta. Meitä oli vain 3 koirakkoa niin tehtiin aika tiiviillä temmolla juttuja. Otettiin tokon estehyppyharjotuksia lelupalkalla. Lara oli sen verta innostunu ja vauhissa että palkattiin namilla: jätettiin nami laudan päälle esteen taakse ja sai palkan siitä, saatiin malttia sillä touhuun.

Lisäksi harjoteltiin muuten vain lelupalkkausta ja leikkimistä luoksetulossa. Edelliskerralla otettiin paikalla makuuta ja nyt tehtiin jo hieman kokeenomaisesti. Koirat perusasentoon - maahan - paikka -  ja loitottiin muutamien askeleiden päähän koirasta. Palkattiin pariin otteeseen välissä ja paluu takaisin vierelle. Meni ihan mahtis hyvin, vilkuili toki vähä muita mutta ei yrittänytkään lähteä siitä mihinkään :D Tämä on Laralta ihan huippusuoritus kun ottaa huomioon sen silmittömän halun päästä leikkimään ja remuamaan kaikkien - siis KAIKKIEN - koirien kanssa. Oonkin huomannu että pysyy paremmin käskyjen alla ilman hihnaa ku hihnassa.

No näiden harjotusten lomassa palkkailin ihan vain omaehtoisesta kontaktista. Otettiin kans sivulle tuloa ja parin askeleen seuraamista. Olen vähentänyt palkkausta sivulle tulosta ja palkannut vasta seuraamisen lopussa. Pudottaa kontaktin edelleen namin jälkeen eikä ymmärrä pitää sitä namin jälkeenkin vapautushetkeen asti. Tämä on tietysti seurausta omasta virheestä ja ehkä vääränlaisesta palkkauksesta, joten sitä korjataan tällä hetkellä. Tarjoaa perusasentoa ja seuraamista jopa oma-aloitteisesti vaikken vaadi :) Minä koitan päästä koiran viereltä suoraan sen eteen niin toinen kääntyy perässä, käyttää ainakin takapäätään :D

Nuhteita tuli lähinnä itselle siitä, ku palkkaan koiran vapaa-käskyn jälkeen, eli sen vois jättää pois...

Ei kommentteja: