tiistai 20. maaliskuuta 2012

Viimeinen toko-kurssikerta ja testi läpi :)

Viimeinen tokokerta oli nyt vaihteeksi maanantaina ja normaalin koulutustunnin päätteeksi meillä oli testi, jonka läpäissyt voi ilmoitautua kakkos-luokan kurssille :)

Muisteltiin ja kerrattiin siinä aluksi ensin kurssin asioita. Kontaktia, koira missä asennossa tahansa, kunhan piti/otti kontaktia. Sitten perusasentoa ja meni taas ihan hyvin. Muutamia kertoja jouduin siirtämään Laraa oikeaa paikkaan, muuten menee hyvin, intoa ja vauhtia riittää, istuminen voisi välilä tapahtua nopeammin..

Otettiin myös hieman kokeenomaisesti paikallamakuuta, Laran kanssa ei tässä mitään ongelmaa. Pysyy hyvin käskyn alla ja on rauhallinen. Samaa tehtiin istumisella.

Otettiin myös ns. kontaktikävelyä ja kiemurreltiin toisten koirakoiden välissä. Hyvin meni, namilla houkutellen, piti suurimmaksi osaksi hyvin kontaktia.

Tehtiin pari vauhtiluoksetuloa, ei sivulle, vaan vain iloinen luoksetuleminen ja superpalkkaus ja leikki :) Kouluttaja sai loskat naamalleen ku Lara sinkosi niin kovalla vauhdilla minun luo :D

Lopuksi vähän seuraamista, pieniä pätkiä. Lara vähän innostu tuosta luoksetuloharjotuksesta ja meinas alkaa herpaantua keskittyminen, mutta hyvin meni siihen nähden. Matkat ku pysyy lyhyinä niin malttaa keskittyä.

Lopuksi olikin sitten kokeen vuoro :) Kolme liikettä: istuminen, perusasento ja seuraaminen. Istuminen piti onnistua ilman namia ja käsiapuja, lopuksi palkka. Ja tadaa - sehän istu :D Toiseksi oli perusasento ja hyvin meni sekin, hieman korjattiin asentoa. Ja lopuksi pari kolmen askeleen seuraamista jossa välillä koira istuutu perusasentoon. Ei nappiin mutta hyvin ja testi läpi :)

Nyt jäädään odottelemaan vain ilmoitusta koska kakkoskurssi alkaa. Hyvää harjoitusta saatiin ryhmässä toimimisesta ja muutamia hyviä vinkkejä - harjoitukset jatkuu kotona :)

Ei kommentteja: