maanantai 28. tammikuuta 2013

TP-Teamin kokoontuminen 27.1.

Nyt päästiinkin TP-Teamin valmennukseen ja harjoteltava rata näytti tältä. Tosi mukava ohjata ja sopivasti haastetta. Koiran jätin lähtöön yksin ja tulin seisomaan 2 putken väärän pään eteen ja siitä ohjaus oikeaan päähän. Koira yli kolmosen ja ohjaus neloseen helppo. Laran vauhtia hieman himmattiin odottamalla sitä likempänä putken ulostulolla ja ottamalla se "mukaan" ja työntämään yli 3 hypyn jolloin jo rintamasuunta kohti vitosta, Lara käänty nätimmin ja tästä hyvä onnistuminen.

Kepit otettiin pari kertaa, niissä ei tänänä paras päivä ja vauhti, joten jätettiin välistä. 6 hypylle takaakeirto ja siitä seiskalle päällejuoksu/puolivalssi, 8 persjättö ja baanattaen ysi putkeen. Tämä siis eka pätkä.

Toisella vuorolla päästiin jopa rata loppuun asti. 9-11 helppo pätkä, 12 putki osu vahingossa pari kertaa A:lle, mutta hyvin poimi oikean esteen kokonaisuudessaan ilman perille asti saattamista. 13 esteelle paras saksalainen, niin ehti tekemään 16 putkelle valssin. Takaakierto+sylkkärikin onnistu, mutta ehtiminen putkelle oli niin ja näin. Molemmat ohjaukset onnistu kuitenkin ihan hyvin (putkelle ehtimistä huomioimatta). 16 putkelle siis valssi, jotta sain koiran lijan muutettua ja poimittua oikea putken pää, ilman tätä poimi väärän, loogisemman pään. Olin ensin tavanomaisesti myöhässä valssauksessa, lopuksi oikein onnistunu.18 kontaktille hyvä pysähdys, tästä kunnon palkkaus. 19 levahti eka pitkäksi oman löysyyden takia, joten uusiksi, kunnon ennakoiva valssi ja riitävän aikainen rintamasuunnan vaihto ja koira käänty aika nätisti. 20 ja 21 normaalisti ohjaamalla. FIilikset tosi kivat! Koira kuunteli, toimi ja oli iloinen :)Ohjaajille tehtiin myös fysiikkatreenit:
- pakaralihasvenytys+päkiälle nousu-kävelyä
- askelkyykky+takareiden venytys-kävelyä
- etureiden venytys-kävelyä
- sisäreiden venytys-kävelyä

- liikennepoliisi-peliä: nopeaa tikkausta eteen-taakse-molemmille sivuille, kyykkyhyppy ja maahan istuminen ja nousu, tietenkin kouluttajan vain seistessä edessa paikallan ja viittilöiden kädellä suuntaa ;)

- ketteryyttä harjoteltiin "tikapuilla/hyppyruudukolla" hyppimällä ruudukko noin 15-20 krt. läpi erilaisilla hyppytyyleillä.

Hiki tuli hommassa ja jalkalihaksissa havaittavissa näin seuraavana päivänä pientä kipuilua ja jäykkyyttä :D

Lopuksi oli lyhyt palautteiden jako ja noin 5 min. rentoutushetki.


Päivä: 27.1.2013
Paikka: Lakken halli - Agila
Treenin kesto: n. 20 min
Oma vireystila: Hyvä.
Koiran vireystila: Innokas, mutta ohjattavissa hyvin.
Harjoituksen teema: Rataharjoitus (ohjauskuviot ratapiirroksessa).
Mikä sujui? Melkeinpä kaikki, kepit jätettiin välistä.
Mikä vaatii vielä lisää harjoitusta? Oman rintamasuunnan oikea käyttö ja ennakointi.
Fiilis: Hyvä.

Ei kommentteja: