maanantai 20. helmikuuta 2012

Häiriötokoa ja muutamia agilityohjauksia

Käytiin (taas eilen, koska ei koskaan jaksa kirjottaa samana päivänä) eilen hallilla ottamassa paria liikettä pienen häiriön kera. Otettiin paikallamakuuta ja luoksetuloa sekä kontaktiharjotuksia. Häiriönä oli mäyräkoira-Martti ja Ansku. Martti häkissään piti enemmän ja vähemmän ääntä. Paikallamakuu meni loistavasti, ei yrittänytkään liikkua mihinkään suuntaan, korkeintaan muutti asentoa tai nuuski vähä maata, muuten piti minua silmällä. Jätin koira, menin ite n. 5-10 m päähän, joko seisoin tai liikuskelin vähän ympäriinä. Pari välipalkkaa ja sit hurjat kehut :) Laralla on ollu paikallamakuu tosi vahvaa tähän asti joten odotinkin sen menevän hyvin.

Luoksetulo onnistui ihan niinku kotiharjotuksissa. Koira sivulle, jättö istumaan ja menin noin 10-15 m:n päähän. Pikku odotus ja sit käsky, tuli nopeasti ja innokkaasti vierelle, hyvä suoritus. Otettiin sitten kontaktiharjotuksia ku Martti meni agilityä. Seuraaminen ei onnistu vielä oikeen missään moodissa häiriön kanssa, kun kontaktissakin on tekemistä. Otettiin vain perusasentoon tuloa ja siinä olemista. Opetusvaiheesse on vielä se, että kun kutsutaan sivulle niin siinä ollaan myös kontaktissa. Tähän jos jollain on vinkkejä niin otetan vastaan. Nimittäin heittää kontaktin kokonaan pois namin jälkeen, luulee että se oli siinä. Joutuu muistuttelemaan namin jälkeen että mihin ne silmät meni...

Otettiin lopuksi pari valssausharjotusta ja kiinnitettiin huomiota minun asentoon ja ohjaukseen ja nimenomaan sen ohjauksen oikeaan ajoitukseen, toisinsanoen jäin ite aina jälkeen ja koirahan ei sitten ehdi reagoida, mutta tähänkin saatiin muutosta loppua kohden :)

Kotona illalla sitten muutama toisto kurrea - tilanne nyt se, että molemmat etujalat nousee maasta, mutta huitasu kanteen tapahtuu vaan yhdellä tassulla :)

Ei kommentteja: