lauantai 4. helmikuuta 2012

Käsiohjauksia "väärältä" puolelta

Ennen vähä asiassa ku asiassa päämäärättömästi haahuilleena otin torstaina asiaksi harjotella nimenomaan käsiohjauksia ja ns. "väärältä" puolelta, eli koira oikealla.  Aidoissa Lara änkes minun ja tolpan väliin ja pomppi välillä paikaltaan ilmaan :D mutta muuttamalla omaa suuntaa ja kättä se meni ihan mukavasti pari kertaa. Jos olisin aiemmin tienny että lähtään aksakentille pamppailemaan niin olisin opettanu kulkemaan myös oikealla puolella, koira joka osaa mennä nätisti hihnassakin vain varemmalla  :/ No joka tapauksessa harjoteltiin minun oikealla puolella kulkemista ja irtoamista, tutuilla esteillä (putki, pussi, aita ja kepit).

Pussiin Lara sinkosi ja irtosi aika hyvin, riitti ku juoksin suun ohi ja viittilöin aukon suuntaa, ei tarttenu enää muka heittää namia putkeen, tässä siis edistystä :)

Keppejä mentiin jo ihan kivalla vauhdilla ja kerran pompattiin ulos verkoista, kaikkiaan hoksasi kepitkin jo ihan kivasti.

Pussistakin mentiin läpi eka kertaa ilman avustajaa, tai siis Lara ehti sujahtaa sinne ilman ohjaajaa ja vauhdilla, edistystä tässäkin, ainakin siihen suuntaan että pussi ei pelota :)

Putki on ollu alusta asti mukava ja siitä mentii jo useat kerrat ominki päin. En tiijä pitäskö kieltää jo tässä vaiheessa omin päin menemisistä, ei vaan raaski ku toinen on alkanu älytä että tämähän on HAUSKAA!! :)

Lara oli oikein innoissaan ja jopa haukahteli ja huomasi miten tykkäsi hommasta.

Näitä esteitä siis otettiin "tylsempien" käsiohjauksien välissä. Oikein mukava fiilis jäi ja koira selvästi tykkäsi :)

1 kommentti:

Kielpi kirjoitti...

Ei saa kieltää. Asennoidut vaan että jos se karkaa mieluisille esteille niin se on estehakuisuutta ja silloin sun omassa ohjauksessa on jotain tai et pitänyt sitä skarppina lähelläsi. Toi on vaan positiivinen merkki!
Jos se karkaa koirien luo niin silloin kiellät. Mutta jos pysyy kentällä eikä ole vaaraksi itselleen niin pitäkää vaan kivaa.