tiistai 14. helmikuuta 2012

Kontaktin uusintayritys :)


Sain ohjeita mm. kullanarvoselta kasvattajalta ja tässä muutos. Mitähän vielä voisi parantaa/muuttaa?

5 kommenttia:

Kielpi kirjoitti...

Loogisempaa on että lara hakeutuu kontaktille ja vapautat sen siihen suuntaan viskatulla namilla mihin sen nenä osoittaa kontaktilla eli eteenpäin. Sitten kun se takaisin tullessa humpsahtaa kontaktille vapautat sen taas menosuuntaan. vaihtele itse enemmän omaa puolta ja paikkaa ja voit ottaa enemmän liikettä. Ja selalinen kehu että laran häntä heiluu ;)

Marika T. kirjoitti...

Joo tuota namin suuntaa mietin kans itekin, ja oikeassa olin :) Palkkasin laatikolle Laran pään tasolta,loppua kohden yritin muka alempaa palkata, tähän voisi vielä keskittyä..

Tuo Laran hännän heilutus on jännä, ei se välttämättä aina heilu vaikka yrittäs kuin lässyttää :D ja namilla ei oo merkitystä mitä se saa. Voiko tuohon koittaa palkaksi palloa tms, joskun tuntuu että se palkkautuisi paremmin lelusta/leikistä.

Kielpi kirjoitti...

Toki lelulla palkkaaminen on täysin mahdollista. Kontaktilla voidaan tehdä repimisleikkiä sit hetkeksi rauhoittaa tilanne, antaa vapautuskäsky ja heittää lelu. tai palkita asento namilla ja vapautuskäskyn jälkeen heittää lelu.

Ai niin äläkä laske kriteeriä. jos se osaa jo hakeutua oikeaan asentoon, mieluummin kannustaisin äänellä että jee hyvin menee jatka vaan, kuin että palkakisin siitä että se kiipeääkin vain etutassuilla tai kokonaan siihen päälle. kun toivotaan että se pitää pepun ylhäällä ja etuset reippaasti maassa.

Hännän heiluminen tulee todennäköisesti siinä vaiheessa kun sen ei tarvitse ajatella niin voimallisesti vaan se jo osaa.

Marika T. kirjoitti...

Ok, eli kokeillaan lelupalkkaa, eilen jo vähän kokeiltiin lopuksi ja oli innostuneempi :)

Aa, eli voin jo vaatia takatassut pallille ja vasta palkka siitä, nyt sitten iten himmaan liikaa oppimisen ja etenemisen kanssa vaikka koira osaisikin jo :D

Tapio tokasi eilen että siksi se ei heiluta sitä häntää ku se keskittyy niin siihen tekemiseen, voi olla näinkin. Tosin tehtiin me sisällä melkein mitä vain niin se on enemmän tuommonen rauhallinen. Ulkona on taas enemmän innostusta..

Niin, Maiju lupas pitää meille sillon tällön valmennusta, sovitaan ens viikolla ekasta kerrasta!! :):)

Kielpi kirjoitti...

Kannattaa luoda sille fiilis innokkuudesta ja siitä että kontaktille on tosi kiva juttu hakeutua. mehmethän oli alkuun sisätreeneissä paljon tahmeampi kuin ulkona. Se oli keskittyneempi ja laiskemmalal fiiliksellä.

Alkuunlisäsin sille jonkun mökän, esim telkkarin taakse ja teetin sillä kaikkea ja palkitsin sen verran iloisesti että naapuritkin tuli kehuttua samalla. Ja jos lelu innostaa enemmän niin ehdottomasti lelupalkkaa.