keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Tokokurssin 1. kerta

Eilen sitten oli vihdoin tokokurssin eka kerta, viime viikolla se peruttiin pakkasten takia. Koulutus pidettiin SKK:n kentällä Nurmossa, kahlattii pienoisessa hangessa, kun auraaja ei ollu ehtiny ihan äskeen käymään...
No, koirakoita oli kuusi, kaikki taisi olla aika nuoria koiria.

Lara taas tapansa mukaan alussa ei juuri hihnassa kuunnellu, ku olis pitäny päästä nuuskimaan ja leikkimään muiden kanssa. Pian se kuitenkin rauhottu ja alko kuuntelemaan kun siltä alko vaatia. Alussa otettiin kontaktiharjotuksia ja ohjaaja kiersi ja tutustu vähän vuorotellen jokaiseen koiraan. Muut teki kontaktia.
Seuraavaksi oli istumisen vuoro ja sen jälkeen harjoiteltiin sivulle tulemista. Yllättävän hyvin Lara malttoi kuunnella ja totella, vaikka heti kun en vaatinu tai ollu ite skarppina niin se vahtasi muita :D Se jopa seurasi ilman mitään käskyä ja ootti että mitäs seuraavaksi <3 :)

Lopuksi otettiin kaikki koirakot rivissä ihan parin askeleen seuraamista, lähinnä niin että se piti kontaktia ja oli suunnilleen sivulla. Hyvin meni sekin, otetiin vain paria askelta, vierellä oli niin likellä muita koiria että se oli tosi hyvin Laralta suoritettu :)

Viimenen vauhtiluoksetulo: ohjaaja otti koiran ja vuorotellen omistajat pinkoivat karkuun ja alkoivat huutamaan ja kutsumaan koiraansa luokse - hirmut namit ja kehut - hyvin meni.

Meni ehkä jopa vähän yli odotusten, täston kiva jatkaa! :)

Ei kommentteja: