keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Oma-aloitteinen poro

Käytiin tänään Laran ja Tapion kanssa hallilla, tarkotuksena tokoilla, mutta meni sitten fifty-sixty aksailuksi :) Otettiin pitkästä aikaa tokoa, ihan perusjuttuja. Sivulletuloa, paikalla makuuta, seuraamista parin askeleen eriä ja maahan-nouse-istu-sarjaa. Kaikki meni oikein mallikkaasti, on vain kova ennakoimaan maahan-seiso-istu-touhussa. Tässä hidastin tahtia ja koettelin tytön hermoja :D Nykii-nykii-malttoi kuitenkin.

Mentiin kuutta keppiä verkoilla, molemmilta puolen ohjaten. Muutama huti, mutta sitten ku pääsee kujaan niin menee jo ihan juoksemalla läpi ja namikupille, ei enää oota namia kädestä, varsinki ku koira toljottaa ja katsoo vierestä ku jätän namin palkaksi, hyvin malttoi jättää namin koskematta ennen suoritusta :D

Putketkin meni ihan hyvin, yhdistin siihen jo yhden helpon hypyn perään eikä ollu ongelmaa palkkauksen kanssa, että olisi oottanu jokaisen esteen jälkeen. On niin innoissaan että palkkaantuu osittain pelkästä tekemisestä :)

Yhdet agilitykisat seuranneena ja dvd:itä katselleena alan ite omaksua ohjaustekniikoita. Harjottelin niitä koiran kanssa ja kierrettiin tolppia (matala este, kierreltiin tiukoilla kaarroksilla tolppia ja välissä loikka puomin yli). Kiva tunne kun koira alkaa tajuta käsiohjauksia ja alkaa irrota vähän kauemmaksi, tästä tuli hyvä mieli :)

Yksi floppi oli sattua, tai sattuikin. Olin selin Laraan ja se temusi pallon kanssa, tohkeissaan sitten juoksi pallo suussa yli puoleen väliin A-estettä (siis melkein harjalle asti) ja sitten stoppi - kynnet ku kissalla - ajatuskuplasta ois voinu lukea että "o-ou, mites sitten?" :/ Minäki vain toljotin ja mietin mielessäni ihan samaa. Nätisti kääntyi ja laskeutu alas. Ja minä ku luulin että voi olla työn ja tuskan takana saaha sitä A:lle, kun sen aika tulee, mutta näemmä en tunne koiraani :D

Lopuksi juostiin ympäri ämpäri hallia, koira seurasi löysästi ja jolkotteli vierellä kontaktia pidellen, vaikken edes vaatinu mitään :)

Ja niin, tänään olisi pitäny olla tokon eka kerta, mutta peruuntu pakkasen takia, ensi viikolla uusi yritys..

Ei kommentteja: