perjantai 10. helmikuuta 2012

Kahdeksan tassua - kaksi jalkaa

Käytiin eilen meidän "vakiovuorolla" hallilla reenailemassa. Meidän treeniporukan kolmas ratas, Hanna, ei oo päässy liikkeelle neljän seinän sisästä kolmeen viikkoon jalkaleikkauksen takia, eikä juuri Iitukaan, Hannan nahkamakkara (ameriakankarvatonterrieri). Nappasin Iitun sitten mennessäni mukaan jotta pääsee vähän koirien ilmoille välillä ja hallille käymään jottei aivan unohdu :) Iitun kanssa palloteltiin ja tehtiin tuttuja juttuja: esteitä, putkea ja keppejä.

No joo, otettiin Laran kanssa uusia esteitä. Muurissa ei ongelmaa, ei onneksi edes meinaa ponnistaa muurilta, siinä se menee ku muutkin esteet. Keinulle meni itekseen (jälleen kerran ku en ehnity tilanteeseen mukaan) ja kappas takajalka lipes ja tuli alas, ei korkealta eikä sattunu. Mentiin sitten keinu pari kertaa ettei jäisi pahoja muistoja, vähän kyllä jännitti, mutta kun toinen pää saatiin laskettua alas niin jännitys helpotti. Otettiin kontakteja ja ohjauksia tolppia kierrellen. Alan ite ymmärtää koko ajan paremmin ja paremmin vartalon rintamasuunnan vaikutuksen koiraan ja sen, millä kädellä millaisessakin tilanteessa ohjataan.

Otettin ohjauksia parilla matalalla esteellä peräkkäin, oikelta eli ns. väärältä puolelta. Eka hyppy menee hyvin, toiseen jouduin ohjaamaan vasemmalla kädellä, jotta tajusi esteen. On siis hakeutumassa ekan esteen jälkeen käteen kiinni...

Mentiin muutamat kerrat jo tuttuja esteitä ja riehuttiin Martti-mäyräkoiran lelulla. Laran innostuu onneksi hyvin leluista ja saan sen sillä irtoamaan paremmin.

Lara on ilmiselvästi elementissään touhussa (ja hakeutuu jopa vieraile perusasentoon palkan toivossa) ja haukahtelee innosta (mitä ei juurikaan oo tähän mennessä ilmenny muussa touhussa) :)

4 kommenttia:

Kielpi kirjoitti...

Tähän Cesar Millanmainen kahden sormen tökkäys ja TSik! Koiranpuoleinen käsi on kaasu ja vastakkaisen puolen käsi on jarru ja kääntää sen käden suuntaan. Ei siis suoralla vastakkaista kättä. Jos ei meinaa hakeutua 2 aitaa peräkkäin (mikä ON hankalaa aluksi) laita se namikuppi kahden aidan taakse ja ohjaa kuin koira hakeutuisi sinne kupille sun ohjauksesta. Paljon ulkoista palkkaa vaan.

Keinulle sitten on paljon tehokkaampi tapa opettaa se, joten älä tee sitä treeneissä ennenkuin kontaktit on kunnossa ja puomi ja A osataan kaikilla tavoilla täydellisesti.

T: natsisika kasvattaja :D

Marika T. kirjoitti...

Eiku ihan oikein, minuston vaan huippuhyvä että osaavammat neuvoo ;) Voisi oikeasti kysästä Maijulta, ehtiskö se vetää meille sillon tällön yksityistunteja (jos ei tietty tuntihinta oo kohtuuton ;D) Tarkotus ei ollu mennä kontaktiesteille, tämä höyrypää vaan menee itekseen jos ei oo koko ajan hallinnassa... Mentiin sen takia se ettei jäis pelkoa. Mutta ehkä parempi siis jättää se nyt kokonaa rauhaan ennenko kontaktit on kunnossa..?

Eli jatkan vain käsiohjeuksessa kaasukäden käyttöä suoralla. Nami/lelu on ollu palkkana päässä mutta silti hakeutuu ekan esteen jälkeen kädelle. Toistoa- toistoa - toistoa :)

Kiitti Jonna taasen ;)

Kielpi kirjoitti...

Ota siihen pallokorvaan yhteyttä. (maijjuun) ja sovi samantien muutama kerta niin pysytte hyvin rytmissä silleen ettei ehi tehdä mitään erikoisemmin pieleen. Muista se mahdollinen ryhmälupaus :D

Marika T. kirjoitti...

Joo on mielessä kyllä ollu, pitää laittaa viestiä..
Eiköhän se jostain korvauksesta suostu pitämään ;)